Bryant Park -Zussen in het groen

Een september in New York.

Afgelopen maand was het weer 9/11. Inmiddels al weer 18 jaar geleden.

9/11 Memorial Monument

Ik moest gelijk weer denken aan die ene september in 2014 toen wij in New York waren. Wij waren er ook rond 9/11. Wat heeft dat indruk op ons gemaakt. Ons bezoek aan Ground Zero, het monument, al die namen, die ene witte roos en die man die elke dag het monument voor de gevallen brandweermannen vol liefde poetste.

Opdat we nooit vergeten…

De indrukwekkende 1 minuut stilte van het fire departement & 17th precinct. Kippevel. https://www.911memorial.org/

Memorial wall

Maar naast dit leed wat daar is gebeurd is er ook veel moois in New York. Het was totaal niet wat er ervan gedacht hadden. Het was mooier, het was indrukwekkender en vooral ook heel erg groen….

Parken in New York

Bryant Park

Manhattan is zowel zakelijk als ontspannend. Zoek je rust dan neem je een koffie to go en wandel je naar één van vele parken die New York telt. Elk district heeft er wel eentje. Zoveel groen in zo’n stad van hoogbouw, wolkenkrabbers en haast. Naast natuurlijk Central Park werd ik helemaal verliefd op het mooie Bryant Park. Het is veruit mijn favoriete park in Manhattan geworden. Tussen de wolkenkrabbers en toch zo groen en zo rustgevend en er is toch heel veel te doen. In de winter kun je er heerlijk schaatsen op de ijsbaan. Toen wij er waren werd er yoga gegeven. Menigeen vlijde zich met yogamat en al op het gras en volgende de instructies van de enthousiaste yoga instructeurs. Het was bijna jammer dat ik mijn matje niet mijn koffer had gepakt. Het bleef bij kijken en genieten. https://bryantpark.org/

The High Line

Nog zo’n highlight in Manhattan en ik zeg, die moet je beslist gaan zien, is The High Line. Een aangelegd stadspark op een in onbruik geraakte goederenspoorlijn (West Side Line). Je wandelt als het ware tussen de hoogbouw door in het groen. Heerlijk!

Wist je dat de Nederlandse tuinarchitect ook betrokken is geweest bij het ontwerp van het park? Goed hè! Hij bedacht een beplantingsconcept voor The High Line geïnspireerd op de overwoekering van oude treinsporen en voegde planten toe die voorkomen in Amerikaanse landschappen. https://oudolf.com/garden/highline

In september 2014 werd het laatste deel van het park voltooid. Wil jij ook een bezoek brengen aan die prachtige park? Kijk dan op de website voor meer info. https://www.thehighline.org/ Wij hebben het net niet helemaal af gezien. Dus nu moeten we eigenlijk wel weer terug toch? Zuslief? 😉

Liefs Winneke

Maureen aan de wandel op the High Line

%d bloggers liken dit: