11strandentocht van de Hartstichting

Het groene hart.

Zonder hart kunnen en zijn we niets. Wat is het dan mooi dat je dan ook iets groens kunt doen voor de Hartstichting.

Ons doel:

zoveel mogelijk geld ophalen voor de Hartstichting en dat terwijl we ook nog eens groen en gezond bezig zijn en ik weet  uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat je hart gezond is!
Je kunt niet zonder tenslotte!

11strandentocht van de Hartstichting
11strandentocht van de Hartstichting

Wij vertrokken dan ook afgelopen zaterdag 6 oktober met de trein, groen als we zijn, richting Den Haag centraal en even later met de bus naar Kijkduin voor de 11strandentocht.

Wij hadden ons ingeschreven voor de 11 km tocht van Kijkduin naar Hoek van Holland en wat hadden we mooi weer!!! De hele week ervoor kwam het met bakken en de lucht en uitgerekend die ene zaterdag was het geweldig weer. Het moest gewoon zo zijn.

Onze “wandeling” begon met een klein stuk door de duinen naar het strandpaviljoen alwaar de registratie was. Maureen kreeg een mooie rode pet van de 11strandentocht organisatie omdat zij  veel geld had opgehaald dankzij haar sponsoren.

Sponsoren nogmaals bedankt!

Ik had er minder dus volgend jaar op tijd beginnen en iedereen stalken voor een donatie 😉. Dat laatste is een grapje natuurlijk want iedereen geeft wat hij wil en kan tenslotte.

Genieten in de duinen

Na de registratie en een kopje koffie met een tosti vertrokken we richting Hoek van Holland. Wat is de wereld mooi hè als je zo door de duinen en op het strand aan zee loopt. Heerlijk. Het was echt genieten!

11 stranden tocht 2019 - zussen in het groen
En we waren niet alleen 😉

Het zand was goed begaanbaar dus het liep lekker, ondertussen genoten we van de prachtige natuur en natuurlijk al kletsende kwamen we bij de eerste stempelpost. Stempel erop, stuk fruit mee wat voor ons klaar stond en gaan met die banaan.. ja want ook die lag tussen al het fruit. We werden bij elke stempelpost en onderweg goed in de watten gelegd door de organisatie!

Gehaald! zussen in het groen
Gehaald!

En een medaille en prachtige lelies van Star-Flowers.

Na 11 km kwam de finish in Hoek van Holland in zicht en ja op het allerlaatst werd het toch wel een stukje lastiger. Het zand werd wat muller en natter. Dus de laatste loodjes waren echt de laatste loodjes. Maar je hoort ons verder niet klagen hoor want we werden opgewacht met veel enthousiasme door de crew van de 11 strandentocht en mochten onze medaille en prachtige bloemen van Star-flowers in ontvangst nemen. Geen gladiolen natuurlijk, tenslotte was het de Nijmeegse vierdaagse niet. Nee, prachtige lelies waren het. Ze hebben de hele tocht terug naar resp. Enschede en Arnhem goed doorstaan en stonden zelfs een week later nog op de vaas te pronken.

lelie - zussen in het groen BLOG
Lelie bij finish 11 stranden tocht Hartstichting 2019

Het was een heerlijk tocht en respect voor alle deelnemers die zelfs afstanden van 60, 40 en 20 km liepen en dat op een ontzettend lastig parcours. Wat een kanjers! Wij hebben het met heel veel liefde in ons hart gelopen. Op naar volgend jaar. Dan is de 11strandentocht op zaterdag 3 oktober 2020. Geef je op en geef vooral met je Hart!

We zijn er bijna - zussen in het groen
Hoek van Holland is in zicht. We zijn er bijna!

Wij doen mee.. jij toch ook?

Heel veel dank aan 11strandentocht organisatie voor die mooie goed georganiseerde dag daar aan het strand! We hebben genoten.

Tot volgend jaar!

Met heel veel liefs vanuit ons (groene) Hart,

Maureen en Winneke

Met dank aan:

 1. Ha meiden,
  Wat een kanjers zijn jullie!
  Super dat jullie meegedaan hebben met de 12 strandentocht en daarmee geld hebben opgehaald voor de hartstichting, goed bezig dames!!
  Harte groet van mij,
  Erina

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: