pompoen | zussen in het groen blog

Moestuin blues

Het is weer wennen. Eerder donker, de tuin winterklaar maken, bloembollen planten. De tuin krijgt haar welverdiende winterslaap.

Tijd van pompoenen; als decoratie maar ook op je bord.

Thanksgiving

En Thanksgiving op 28 november. Een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada die met de hele familie gevierd wordt. Een dag waarop dank wordt gezegd voor de oogst en alle goede dingen. Eten (oogst) speelt daarbij een grote rol.

Oogst

Over oogst gesproken. Rode ui(tjes) formaat knikker met 1 snack paprikaatje.

Moestuin blues

Ken je dat? De droom om zelfvoorzienend te zijn. Bio-moestuinieren in je stadstuintje. Dat je voor je plantaardige maaltijd de groenten, kruiden en zacht fruit plukt?

Zie het resultaat.

Mijn droom is uit elkaar gespat. Dit groene geluk gaat aan mij voorbij. Teleurstellend! Ja dit is echt alles. Genoeg om dankbaar voor te zijn. Maar zeker niet toereikend voor Thanksgiving.

Groetjes,

Maureen

 1. Hoi Maureen,
  Jammer dat je poging om groenten te verbouwen in je stadstuin niet goed gelukt is. Maar gelukkig hebben we eco plazza en verkopen ze tegenwoordig ook biologische groenten en fruit in de supermarkt. Maar ik begrijp je frustratie,
  je poot en verzorgt met liefde de groenten en dan krijg je dit resultaat. En het is natuurlijk veel leuker om zelf je groenten te kweken.
  Misschien tijd voor een volkstuintje?
  In ieder geval veel succes met deze blog, heel erg leuk! Ik ga jullie volgen!
  Groetjes, Erina

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: