♫London is the place to be… London is the place for me♫.

Sky Garden London

En dat klopt helemaal. Wij zijn namelijk helemaal Londen fan. We zijn er heel vaak geweest maar als wij er komen dan ontdekken we steeds weer iets nieuws. Je raakt er gewoon niet uitgekeken ook. Vorig jaar oktober vertrokken we wederom naar Londen en als we vanaf de boot de witte krijtrotsen van Dover weer zien opdoemen dan voelen we ons weer helemaal thuis.

Naast al het moois dat je in Groot-Brittannië aan natuur kunt tegenkomen, biedt ook Londen het nodige aan groen en je verwacht het misschien niet maar zelfs sky high! Ja je hoort het goed! Dus stop met om je heen kijken en naar beneden maar zoek het eens hogerop.

20 Fenchurch Street

Sinds januari 2015 vindt je aan 20 Fenchurch Street een tuin in de lucht. In het 38 verdieping tellende gebouw met de bijnaam Walkie-Talkie, want ja zo ziet hij er echt wel uit, vind je een heuse Sky Garden op de bovenste verdieping. Niet alleen het uitzicht is fantastisch (je wordt getrakteerd op een 360 graden ononderbroken uitzicht over Londen) maar ook de landschapstuinen die daar zijn aangelegd. Je kijkt letterlijk je ogen uit. Het is Londen’s hoogste publieke tuin en wat is het daar genieten zeg! Op het observatiedek heb je een geweldig uitzicht over Londen en dat ook terwijl je rondloopt door de tuin. Wat een heerlijke omgeving is het.

En het uitzicht? Geweldig!!

Wat nog mooier is… de toegang is gewoon gratis! Het is echter wel aan te raden om online je tickets te boeken want de ruimte in de Sky Garden is beperkt en je wordt in bepaalde tijdsvakken toegelaten. Ben je dan eenmaal in hogere sferen dan is het verder gewoon optimaal genieten. Je ziet Londen van een heel ander perspectief en je kunt echt oneindig kijken en de Theems volgen van de O2 tot aan the London Eye.

Groen op grote hoogte!

De tuin is ontworpen door landschapsarchitectenbedrijf Gillespies. De planten die je er aan treft zijn voornamelijk Mediteraanse en Zuid-Afrikaanse soorten die goed tegen droogte kunnen. Het hele jaar door is het er kleurrijk en zie je prachtige bloemen. Tussen de bloeiende planten vindt je ook de Afrikaanse Lelie (Agapanthus), Vuurpijlen ook wel fakkellelies (Kniphofia) genoemd en de Paradijsvogelbloem (Strelitzia Reginae) met hier en daar geurende kruiden waaronder Franse lavendel en Rozemarijn. Een lust voor oog en neus dus.

Naast een fenomenaal uitzicht kun je er ook terecht voor een hapje en een drankje!

Reden genoeg weer om weer een keertje naar Londen te gaan. Wij kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen. 😉

Liefs Winneke

Wauw! Garden with a view

P.s. meer weten over de Sky Garden en het boeken van toegangskaarten? Kijk dan op: https://skygarden.london/

%d bloggers liken dit: