Blog Zussen in het groen - Makoto Azuma

Flora Magnifica

Makoto Azuma & Shunsuke Shiinoki

Als vervent lezer en geniet ik enorm van mooie boeken. Natuurlijk lees ik het meeste digitaal maar sommige boeken moet je gewoon doorbladeren. Laat je dan weer ergens in het zicht liggen en geniet je keer op keer van de prachtige foto’s. Flora Magnifica is zo’n boek.

Op mijn werk attendeerde een collega mij dat ze bij de kapper een artikel had gelezen over een Japanse kunstenaar/bloemist. Makoto Azuma schikt bloemen en fotografeert en dat vaak op wel heel manier of plek. In ijs, in de ruimte en zelfs onder water (zee).

“Als bloemist vind ik het mijn verantwoordelijkheid om bloemen te archiveren voor toekomstige generaties, zodat ze niet vergeten worden

Makoto Azuma
Blog Zussen in het groen - Makoto Azuma
Arum lily, Persian buttercup, Brazilian edelweiss, parrot tulip, chrysanthemum, elephant creeper , hydrangena, old lady cactus en Cereus cactus.

Makoto vindt het belangrijk om bloemen en planten, hoe mooi of hoe lelijk ze ook zijn, vast te leggen zijn ENCYCLOPEDIA OF FLOWERS voordat ze verdwijnen. Inmiddels zijn er 3 delen uitgebracht welke als zoete broodjes over de toonbank vliegen. Het zijn echte collectors items. En YES ik heb deel 3 kunnen bemachtigen.

%d bloggers liken dit: