Een groene Valentijn…..

Het is bijna zover… 14 februari is het weer Valentijnsdag. De dag die vernoemt is naar Sint Valentinus. De winkels staan weer vol met de prachtigste boeketten in rood, de kleur van de liefde natuurlijk. Maar het hoeft natuurlijk niet altijd een rode roos te zijn. Er zijn namelijk nog wel veel meer bloemen en ja zelfs planten die je kunt geven aan de degene van wie je houdt of die je dierbaar is.

En ook al heb je misschien geen relatie, liefde en genegenheid kent vele vormen. En ook dat mag je met Valentijnsdag laten weten. Sterker nog dat kan iedere dag en ieder moment natuurlijk, daar heb je geen Valentijn voor nodig tenslotte!!

Foto door Skitterphoto op Pexels.com

Zeg het met bloemen:

Bloemen zeggen vaak ook meer dan woorden kunnen. De bloemen die je geeft bijvoorbeeld hebben een betekenis. Weet dus wat je geeft 😉

De bloemen die symbool staan voor de liefde zijn:

Freesia: onvoorwaardelijke liefde

Jasmijn: hoop op wederzijdse gevoelens, tederheid, vriendschap en het liefhebben van je naasten

Orchidee: schoonheid, liefde, aanhankelijkheid

Roos(rood): liefde, genegenheid, geluk en vreugde

Sering: verliefdheid

Tulp(rood): perfecte liefde

Vergeet-me-nietje: eeuwige liefde

Gipskruid: eeuwig durende liefde

Zeg het met planten:

Foto door Daria Shevtsova op Pexels.com

Maar wist je ook dat er planten bestaan die ook met de liefde te maken hebben? Wat dacht je van Brandende liefde (Silene chalcedonica) een meerjarige plant uit de anjerfamilie met intens rode bloemen.

Of, en hoe leuk is dit, de Hoya Kerii. Dit plantje heeft hartvormige bladeren en is vooral rond Valentijnsdag erg populair.

Zo zie je maar weer dat je niet altijd voor een rode roos hoeft te gaan. Natuurlijk is dat altijd mooi maar wil je een keer iets anders? Keuze genoeg dus!

Foto door freestocks.org op Pexels.com

Iedereen een hele fijne Valentijnsdag gewenst en……. heb elkaar lief. Zeg het, laat het de ander weten!

Veel liefs,

Winneke

foto door zusseninhetgroen
%d bloggers liken dit: