Wandelen in het groen – 2 – resetten

Ons ritme is hetzelfde als dat van de natuur. Langzaam wandelen in het bos of park brengt ons in pas met de natuur. Door harmonie met de natuur kunnen we ons zenuwstelsel resetten .

Foto door daffa rayhan zein op Pexels.com

BIOFILIE
een aangeboren behoefte om zich met de natuur te verbinden .


Amerikaanse bioloog E.O. Wilson

We zijn in de vrije natuur ontstaan en hebben een biologische behoefte om ons ermee te verbinden. Volgens Wilson is het dus genetisch bepaald om van de natuur te houden.

Binnenblijvers

In ons huidige leventje zijn we al aardige binnenblijvers aan het worden.

Hoezo binnenblijvers ? Het Amerikaanse milieuagentschap geeft de volgende cijfers. De Amerikanen brengen 93% van hun tijd binnen door, 6% in de auto en maar een halve dag per week buiten.
In Europa blijven we al 90% van onze tijd binnen !

Foto door VisionPic .net op Pexels.com

Technostress

We brengen veel te veel tijd achter ons beeldscherm door op ons werk, onze mobiel of op onze tablet. Natuurlijk is het voor je werkzaamheden noodzakelijk maar daarna, ja dan ben jij de baas. Komen onderstaande klachten jou al bekend voor:

  • Angsten, hoofdpijn, depressie, geestelijke vermoeidheid, oog- en nekklachten, slapeloosheid, frustratie en prikkelbaarheid? Dan heb je waarschijnlijk al last van technostress.
Foto door Philip Ackermann op Pexels.com

Goed nieuws

Zelfs een kleine hoeveelheid tijd doorbrengen in de natuur heeft al een positief effect op jouw gezondheid. Bij 2 uur losmaken van de technologie remt deze stress al af. Simpel door contact te maken met de natuur met al je zintuigen. Het mooie is, dit is voor iedereen beschikbaar en gratis. Ben je minder mobiel? Ook door er gewoon te zijn doet al wonderen. Hieronder nog een tip om tijd over te houden.

Tips schermtijd verminderen

Waarschijnlijk weet je helemaal niet hoelang jouw beeldscherm op jouw mobiel of tablet aanstaat. Vaak biedt jouw mobiel (smartphone) al een optie om je schermtijd in te stellen. Ook zijn er handige apps te downloaden.
Nu komt de allerbeste tip: zet je mobiel eens op niet storen.

%d bloggers liken dit: