Mijn groene paradijsje-1

Herken je dat ook? Het verlangen, de drang om buiten te zijn, in het groen en het hele jaar door? Maar je hebt geen grote tuin? De mijne is zelfs op het noorden. Je ziet prachtige tuinverbouwingen op tv inclusief die luxe overkappingen. Maar woon je gewoon in de stad en jouw tuin is klein en ingeklemd tussen schuttingen en je woont ook nog eens in een huurhuis…..wat dan

Deze blijft mijn heerlijk geurende hegge roos de Rosa Gallica De Schelfhout

Beren op de weg

Nu ben ik 50 plus en zou je denken die weet toch wel wat ze wil voor haar tuin. Dan ken je mij nog niet. Ik ben buiten een esdoorn ( bomenhoroscoop) ook een weegschaal en zie ook nog eens van die beren op de weg. Doe je zoiets nog wel en het is ook nog een huurhuis. Maar mijn zwager gaf de doorslag. Als je het graag wil, zegt hij, dan moet je het nu doen! Dan kun je er nog lang van genieten, tenslotte wil ik hier nog blijven wonen tot aan mijn pensioen.

Ook is alles echt aan vervanging toe. De schuttingen, zeker met de stormen tegenwoordig, is aan één zijde al twee keer omgevallen. De bestrating heb ik een groot gedeelte zelf gedaan. Dat kun je wel zien hoor. Alles hobbelt en bobbelt en door de nodige boomwortels komen de tegels omhoog. Het heeft dus wel zijn voordelen om de tuin helemaal leeg te laten halen en dat je je in dit geval trakteert door dat niet zelf te hoeven doen maar door tuinmannen. Wat een luxe.

Deze wil ik houden mijn klimroos gekocht in de Zeeuwse Rozentuin

Wat wil ik ? Wat zijn mijn wensen

  • Een terras op het enige plekje waar de zon een paar uurtjes in mijn tuin schijnt.
  • Met een vaste zitplek (bank) waar ik het hele jaar door kan gaan zitten met een kopje koffie en een boek.
  • Past bij de huidige klimaatveranderingen.
  • Hergebruiken van materialen en planten.
  • Milieuvriendelijk.
bloemen uit eigen tuin
Vrouwenmantel uit eigen tuin

Visualiseer, budgetteer en zoek een hovenier

Ik heb mijn wensen aan materiaal, kleuren, stijl, favoriete tuinontwerpers, planten enz. gevisualiseerd in Pinterest en heb een natuurlijk een budget bedacht. Nu op zoek naar een hovenier. Op het internet naar een lokale hovenier gezocht en gelukkig gevonden. Na een gesprek heeft hij mijn wensen in een ontwerp uitgewerkt en een offerte uitgebracht.

Als moestuin was mijn tuintje ook niet geschikt zie schamele oogst.

Offerte

Wat natuurlijk niet als een verrassing kwam, is dat mijn budget lang niet toereikend was en al die wensen niet gerealiseerd konden worden voor dit bedrag. Dus ik heb de vaste bank geschrapt en ga op zoek naar een losse houten bank, gekozen voor zelf planten aankopen/ planten en minder luxe bestrating wat heeft geresulteerd in het feit dat het nu wel door kan gaan. Helemaal niet erg want planten uitkiezen en lekker wroeten in de aarde vind ik geweldig. Binnenkort gaan we beginnen.

Ik word al helemaal blij als ik er aan denk. Heel lekker relaxen in mijn groene paradijsje op mijn enige zonnige plekje.

De ‘voor’ foto

Hieronder nog een kiekje hoe mijn tuin er nu uit ziet.

Op dit moment – bezig om alles wat moet blijven in potten te zetten of te verplaatsen naar de voortuin.

%d bloggers liken dit: