Groene inspiratie voor Pasen.

Nog 2 weken en dan is het Pasen. Of je nu gelovig bent of niet, iedereen viert het wel op één of andere manier. En dit jaar misschien wel meer dan ooit. Pasen betekent voor het christendom, de opstanding van Jezus uit de dood maar het betekent daarnaast ook voor velen het vieren van het begin van de lente en het licht. De natuur die weer opstaat vanuit de winter en tot leven komt.

Foto door Aaron Burden op Pexels.com

Nu we tijdens deze bizarre tijden gekluisterd zijn aan onze woning en veel binnen zijn is het misschien dit jaar wel een idee om ook deels buiten te vieren, tenminste als je over een tuin of balkon beschikt en natuurlijk het weer ook goed is.

Waar we normaal gesproken krulhazelaar- en paastakken naar binnen halen en versieren met paasdecoraties, kunnen we deze misschien wel op een mooi tafeltje buiten zetten. Of versieren we een boom in de tuin met paaseieren en paashaasjes of geel/witte linten. Of zet een mooi paasstuk op de tuintafel of een klein tafeltje op het balkon.

Foto door JESHOOTS.com op Pexels.com

Valt het weer echter tegen dan is het misschien leuk om een mooi paasstuk op je tafel te maken.

Samen met Patries van Omdat Bloemen zou ik een lente/paas workshop geven maar die gaat natuurlijk nu niet door. We willen jullie echter niet ons lente/paas stuk onthouden dat wij zouden gaan maken en wat door jullie thuis natuurlijk heel goed na te maken is. Misschien is het wel een leuk tijdverdrijf.

lente/pasen workshop-Omdat Bloemen photo by Winneke Huizinga

Wat heb je nodig:

Een plank of ander stuk hout waarop je jouw stuk wilt maken

Paasdecoraties: paaseitjes, paashaasjes, vogelnestjes

Lentedecoraties: bolletjes wol of katoen,  bolletjes (hyacinten en/of narcissen)

Groen mos

Houten takjes

Kleine glazen vaasjes

Lijmpistool

lente/pasen workshop-Omdat Bloemen photo by Winneke Huizinga

Werkwijze: plak de kleine glazen vaasje vast op de plank met een beetje lijm, doe dit ook met het groene mos en de takjes. Wikkel de wol of katoen en draai dit om de bolletjes. Plaats de bolletjes in de glazen vaasjes of vul deze met andere paasdecoraties op. Je kunt de bolletjes ook met wat lijm vastplakken op de plank.

Heb je thuis geen bolletjes dan kun je de vaasjes ook opvullen met bloemen die je thuis hebt staan of als je die ook niet hebt, met bloemen uit de tuin.

Heb je geen glazen vaasjes dan is het ook leuk om een halve eierdoos op te vullen met mos en paaseitjes en ander leuke decoraties.

lente/pasen workshop-Omdat Bloemen photo by Winneke Huizinga

We moeten toch maar proberen om in deze moeilijke tijden het licht te blijven zien en te genieten van de lente met haar blauwe lucht en haar warme zonnestralen! En toch Pasen te vieren in huis, misschien met geliefden op afstand maar toch samen in onze harten.

Foto door Alena Koval op Pexels.com

Let your light shine!! Ook met Pasen!

Liefs Winneke

Foto door Dominika Roseclay op Pexels.com

Met dank aan: Omdat bloemen https://www.facebook.com/omdatbloemen/notifications/

%d bloggers liken dit: