Photo by Winneke Huizinga

Het online groene genieten.

In deze bijzondere tijd kunnen we helaas niet volop genieten van al het groen om ons heen zoals we graag zouden willen.

Photo by Winneke Huizinga
Photo by Winneke Huizinga

We zijn gebonden aan huis en onze tuin of balkon als we die hebben. Of moeten het doen met het groen in ons huis of onderweg naar de supermarkt. Thuisblijven is in deze periode heel erg belangrijk. We beschermen onze geliefden en naaste omgeving en blijven dicht bij ons zelf.

Toch is er een mogelijkheid om toch te genieten van de natuur die in deze lente periode weer op z’n mooist is. Hoe? Door online te genieten.

Photo by Winneke Huizinga
Photo by Winneke Huizinga

Heel veel kwekerijen bieden ons online de mogelijkheid om planten en groen te bestellen. Natuurgebieden laten via webcams de natuur zien. Mensen delen massaal hun mooiste foto’s via social media.

Het is een zware periode voor al deze ondernemers maar ondanks dat zorgen zij ervoor dat wij elke dag toch kunnen genieten en proberen zij de prachtige natuur dicht bij ons te brengen. De lente is online!!

Photo by Winneke Huizinga
Photo by Winneke Huizinga

Hoe heerlijk is dat, de zonnestralen buiten, de strakblauwe lentelucht en voorjaarsbloemen op je scherm. En ja natuurlijk, het liefst raak je ze zelf aan, schiet je van dichtbij graag die foto of haal je de bloemen en planten zelf bij de kweker of in de bloemenwinkel. Laten we dankbaar zijn dat zij er alles aan doen om het toch, voor zover het mogelijk is, een stukje dichterbij te halen.

Virtueel genieten:

De Keukenhof bijvoorbeeld maakt elke dag een filmpje van de prachtige tulpen, narcissen en hyacinten vol in bloei in hun prachtige park.

Virtueel genieten van De Keukenhof

https://keukenhof.nl/nl/keukenhof-virtueel-open/

Op onderstaande site van Natuurmomenten kun je virtueel wandelen door 19 bijzondere natuurgebieden via Google streetview, hoe mooi is dat!! https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/wandel-virtueel-door-nederlands-mooiste-natuurgebieden

Online ontwerpen:

En voel je je handen jeuken bij de gedachte dat je jouw tuin anders wil inrichten en beplanten. Doe dan online inspiratie op en begin daar met het ontwerpen van jouw tuin, balkon of dakterras. Er zijn ook heel veel apps die je daarvoor kunt gebruiken. Er zijn zelfs online kant- en klare tuinontwerpen te vinden. Gewoon Googlen…

Foto door Tom Fisk op Pexels.com voor de mensen met heeeeeeeeeeeele grote tuinen 😉

Brievenbusbloemen:

Wil je een ander blij maken met een bloemen- of planten groet dan zijn er diverse sites waarbij je via de post bloemen kunt laten bezorgen.

Photo by Maureen Huizinga
Photo by Maureen Huizinga

https://www.brievenbusbloemen.nl/

https://www.greetz.nl/bloemen/brievenbusbloemen

https://www.bloomgift.nl/

https://flowergram.bloomon.nl

Photo by Maureen Huizinga
Photo by Maureen Huizinga

Het is dus niet nodig om te stoppen met genieten omdat je nu thuis zit. Laat het groen online toe en geniet!!

Gewoon omdat het kan…  😊

Liefs Winneke

Photo by Winneke Huizinga

%d bloggers liken dit: