#wevergetenjeniet

Mijn groene paradijsje-2

Na 2 keer uitgesteld te zijn is het deze week zover. Deze week begint de hovenier aan de make-over van mijn tuin. Eindelijk want ik had mijn tuin al overhoop gehaald om de planten die ik wou hergebruiken te migreren naar een pot.

tijdelijke opvang van de blijvertjes

Wat overigens niet zo makkelijk is. Om deze tijd zit het meeste nog onder de grond. Wat is nu wat en waar stond het ook weer. Salomonszegel, lelietjes de dalen, geranium, akelei, hemelsleutel, helleborus,……. noem maar op.

Ontwerp

ontwerp hoveniersbedrijf Emile ter Huerne

Stenen uit het terras gegraven want die kan ik nog weer gebruiken in de voortuin. Dus je kunt je voorstellen dat het er erg geplunderd uitzag. Dit terwijl, tijdens de lock-down en het verplicht thuisblijven en werken, de tuin jouw plek is waar je toch veilig buiten kunt zijn. Even die frisse neus, in het zonnetje, in je tuinstoel met een kopje koffie. Je irriteert je aan de rotzooi die je ervan gemaakt hebt.

chaos in het paradijs

Droogte

Dan krijg inspiratie over welke mooie beplanting je erbij wilt hebben. Van alles uitgezocht. Wat mooi allemaal. Ik was in gedachten al in mijn paradijs. Dream on Maureen. Vooruit weer met de benen aan de grond welkom in de Twentse Sahara. Afgelopen zomers was het kurkdroog en het gras bruin als stro. Nu al een tijd lang weinig of geen regen. Lage grondwaterstand , nu al waarschuwing op journaal van droogte. Klopt de regenton is leeg. Ik wil niet liters drinkwater elke dag op de tuin sproeien.

boekenwurm uit eigen tuin

Toch maar op zoek naar droogte resistente beplanting. Als je van tuinieren bloemen en planten houdt koop je niet iets wat niet overleefd. Dus toch maar een prairie tuin in de schaduw. Mmmm Piet Oudolf om advies vragen?

High Line – Piet Oudolf New York

Wordt vervolgd


 1. Hoi Maureen,

  Het wordt vast een prachtige paradijsje
  als het klaar is. Wat goed dat je rekening houdt met de droogte die er afgelopen 2 jaren was. Het is nu even chaos maar straks kun je er vast heerlijk vertoeven.
  Veel succes!
  Erina

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: