Mijn paradijsje – 3

Wat een groen geluk 💚 hemelvaartsdag en ik zit in het zonnetje in mijn paradijs. Zo zie je maar het is niet alleen voor Adam en Eva maar voor iedereen. Ruim budget of geen, maak er wat van.

Als tuinliefhebber geniet ik dubbelop. Deze week zou, in niet Corona tijd, mijn favoriete Chelsea Flower Show RHS gehouden worden in London. Nog nóóit geweest maar wie weet (fingers crossed). Maar even goed als elk jaar kijk ik op de tv zender BBC elke dag deze week. In dit geval een terugblik over alle jaren dat deze show gehouden werd. BBC doet dit zo creatief met presentatoren die, vanuit hun eigen tuin, tips geven hoe je dit zelf ook kunt toepassen in jouw tuin.

Learning all the time.

Had er nooit over nagedacht maar waarom niet. Gisteren tijdens de uitzending kamen ze met de volgende tip. Last van fruitvliegjes? waarom geen vleesetende plant in huis. Zo zie je maar weer, de natuur heeft voor alles een oplossing.

En er zijn nog vele andere mooie soorten

Mijn tuin is haast af. Nog enkele planten die nog niet binnen zijn. Spannend of ik de juiste planten en struiken op de juiste plek heb gezet. Ook de planten uit mijn oude tuin. Zijn ze inderdaad geschikt ivm klimaatverandering en droogte resistent. Voorlopig dus maar goed water geven. Helaas niet uit mijn regenton want er valt geen druppel regen in Twente.

Ideaal! Online de mooiste planten bestellen.

Het ontwerp van hovenier Emile ter Huerne is prachtig uitgevoerd. Dat is fijn hoor dat mijn ideeën en zijn expertise zo hebben uitgepakt. Echt een aanrader om een vakman in te schakelen.

Als het budget het toe laat. Is dat niet het geval? Kijk dan eens op de BBC naar de vele programma’s voor groene inspiratie en tips.

Ontwerp uitgevoerd nu beginnen met beplanting

De kleur en keuze van de beplanting is vooral geïnspireerd op prairie, Piet Oudolf, the High Line & de kleuren in New York.

Kleuren oud roze, mauve, naturel & bruintinten, oranje, purper, zilver en natuurlijk GROEN

Kleur inspiratie

Met dank aan :

  • BBC voor de prachtige tuin programma’s
  • RHS Chelsea Flower Show voor de inspiratie
  • Mijn zus in het groen Winneke met wie ik samen naar New York ben geweest
%d bloggers liken dit: