De groene Rijn

Het was vandaag weer eens fantastisch weer. Het zonnetje, stapelwolken en een hele blauwe lucht. We wonen al een tijdje in Arnhem maar er is nog zoveel wat we niet hebben gezien. Vanmiddag trokken mijn lief en ik er op uit op de fiets.

Uiterwaardenpark Meinerswijk Arnhem – zussen in het groen

Sinds ik de serie “Langs de Rijn”, waarin Martin Hendriksma en Huub Stapel de weg van deze machtige rivier volgen, heb gekeken ben ik gefascineerd geraakt door die mooie rivier en de natuur er omheen. Dus wij op de fiets de John Frostbrug op voor een mooie blik op de Rijn, de Nederrijn wel te verstaan. En dan zie je dus die mooie uiterwaarden naast de Rijn. Als het water laag staat zijn er diverse strandjes waar je heerlijk kunt toeven.

Arnhem, John Frostbrug – zussen in het groen

Je kunt er ook heerlijk wandelen of fietsen zo te zien dus wij er naar toe via een route dwars door Arnhem centrum heen. Via de Berenkuil waar elk jaar de herdenking en kranslegging plaatsvindt op 4 mei, richting het Stadhuis en de Eusebius. Al fietsend kom je dan al gauw uit bij de Rijnkade als je iets rechts afbuigt. Vanuit daar zijn we weer richting de Nelson Mandelabrug gefietst. Halverwege deze brug kun je naar de Stadsblokken. Het doodlopende weggetje eindigt o.a. in een fietspad. Vanaf daar is het een prachtige fiets- en wandelroute langs de Rijn en al die leuke strandjes. Je fietst onder de John Frostbrug door naar de Andrej Sacharovbrug (Pleijroute).

Heerlijk fietsen langs de Rijn – zussen in het groen

Ondertussen is het genieten. Het groene van de lente, de gele, paarse en witte bloemen. De velden staan vol met zoveel moois. De rivier en de blik op de skyline van Arnhem. Zo dicht bij het water en de natuur die je omringt. Al je zintuigen worden gestreeld door het mooie wat voor ons ligt. We genieten volop. De wind in ons haren, de geur van de lente.

Kunst langs de route – zussen in het groen
De Eusebius en de Rijn – zussen in het groen

Al fietsend denk ik aan mijn vader. We gingen vaak samen fietsen, ik rijd nu op zijn fiets, een damesfiets, die hij de laatste jaren gebruikte. Jawel een damesfiets, handig bij het op- en afstappen als je wat ouder bent ūüėČ. Ik weet zeker dat hij van boven met een glimlach naar me kijkt en met me mee fietst.

De Rijn en de John Frostbrug – zussen in het groen
Blik op Arnhem – zussen in het groen

Hij zou ook genieten van al dat groen. Dat hebben wij zussen in het groen van onze vader ge√ęrfd, de liefde voor al wat bloeit en groeit.

Volop genieten van al dat moois langs de weg – zussen in het groen

Het was weer zo’n dag met een gouden randje.

Geniet zoveel als je kunt, pluk de dag… voordat je in een vaas eindigt (zoals Loesje zegt) en kijk om je heen!

Margriet- zussen in het groen
Skyline Arnhem – zussen in het groen

Liefs en een fijne Pinksteren gewenst!

Winneke


Klaproos – zussen in het groen

¬© Alle foto’s zijn gemaakt door en eigendom van zussen in het groen.

%d bloggers liken dit: