Rozen verwelken, bloemen vergaan. Maar onze liefde…..

voor tuinieren blijft bestaan.

Voor iedereen die vroeger een poëzie album heeft gehad klinkt dit bekend in de oren. Volgens mij stond deze zeker in de top 10.

Het schoot mij te binnen toen ik naar mijn rozen keek. Dit jaar heb ik mijn tuin rigoureus aangepakt met behulp van een hovenier. Dus ook mijn klimrozen moesten verpoot worden.

Best eng hoor. Want er zit bij elke roos een verhaal. Onderstaande roos was de lieveling van mijn moeder. Het is een oude hegge-roos heerlijk geurend maar helaas bloeit deze roos maar 1 keer per jaar. Wij zussen hebben allemaal een stek gekregen en deze verhuist steeds met ons mee.

Sterk terug gesnoeid en slechts 1 rood dit jaar de hegge-roos van mijn moeder.

De andere roos, ook een klimmer, heb ik jaren geleden tijdens onze vakantie met ma en pa in Zeeland gekocht. Dit was in de Zeeuwse Rozentuin in Kats. Mooie herinneringen aan deze prachtige tuin tijdens een verregende vakantie.

Zeeuwse Rozentuin
Zeeuwse Rozentuin in Kats

Ja, toen hadden we echt nog veeeeel regen tijdens school- en zomervakanties in Nederland. Kun je je haast niet meer voorstellen. Hier in het kurkdroge Twente valt bijna geen druppel en doet onze tuinen en rozen verwelken. Zeker met het dreigende sproeiverbod, geen druppel in de waterton, de zandgrond en buien die Twente overslaan.

Deze mooi roos heeft het niet gered.

Dus ja hoor die Zeeuwse roos heeft het niet overleefd. Jammer, want het was zo’n mooie enkele roos. Geen getreur, wat ik overigens wel vind dat dat mag, en bij de Zeeuwse rozentuin een nieuwe besteld. De Phyllis Bide. Een sierlijke, herbloeiende geurende klimroos. Met trossen van prachtige kleine bleke abrikoos-roze bloemen met lichtgeel. Dat belooft wat.

Op de website kwam ik het volgende filmpje tegen.

Een opname van ” Mag ik even binnenkomen”

Een geweldige rozenkwekerij en landschapstuin. Een echte aanrader. Ben je in de buurt ga er vooral een bezoek brengen.


https://www.zeeuwserozentuin.nl/

Boven staande foto’s zijn gemaakt door de zussen in het groen

%d bloggers liken dit: